Borelioza, klíště

Dnes mi syn rekl,ze si pred tremi tydny vytahl kliste ,zustal mu po nem flek asi 2cm,dnes byl u lekarky,ktera mu dala antibiotika,nevzala mu krev,tak nevim.zatim na sobe nic nepocituje,jelikoz dcera mela od klistete boreliozu mame obavy,poradite nam prosim,dekuji iveta.

Odpověď odborníka:

Ano...odběr krve přece jen pár dní trvá než jsou výsledky, také po pár týdnech ještě nemusí být v krvi jasná reakce...takže postup považuji za správný, flek by neměl být vůbec žádný...takže nasazení antibiotik ihned je správné, odběr se může udělat za několik týdnů po léčbě, pokud flek zmizí a nebudou žádné jiné potíže či komplikace, mělo by být vše v pořádku i bez odběru.

MUDr. David Folprecht
MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: