Borelióza, těhotenství, odběr pupečníkové krve

Dobrý den, přibližně před rokem mně byla diagnostikována borelioza. Po přeléčení antibiotiky se výsledky postupně zlepšují. Momentálně Borr.rec IgG-negat, IgM - pozit(1,215), WB:InG - pozit (ospCp25), hran OspAp31 WB IgM: OspA p31 hran.,OspC p 25 pozit, ostatní negativní. Žádné potíže od přeléčení antibiotiky před rokem nemám. Vzhledem k mému těhotenství se chci zeptat, zda je nutný odběr pupečníkové krve na borelie (Elisa+ WB IgG+IgM a Borelie PCR). Měla jsem v plánu po porodu nechat pupečník dotepat. Je to možné i v případě odběru pupečníkové krve?

Odpověď odborníka:

Vzhledem k tomu, že jste byla přeléčena antibiotiky a sérologické vyšetření prokazuje negativitu IgM protilátek, je boreliová infekce vyléčena. Není třeba tedy odebírat pupečníkovou krev a odeslat ji na vyšetření boreliových protilátek.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: