Borelióza?

Mám 3 letou dceru a před více než týdnem se jí objevil červený flek kolem bradavky na levém prsu. Minulý čtvrtek (21.7.) jsme byly u Dr - dávala jsem jí Fenistil kapky a gel, ale flek nezmizel, naopak - je spíš větší . Dnes (26.7.) jsme byly zase u Dr a vyfasovaly jsme ATB na necelé 2 týdny a za 6 týdnů odběry na boreliózu.. Nevím o tom,že by malá měla klíště.. Vždy jsme jen našli nějaké někde lézt,ale nikdy se nepřisálo. Vždy jsme ho hned zlikvidovali. Dr při první návštěvě mluvila i o možnosti infekce od komára,je všude po těle pokousana..ale proč to má teda kolem bradavky? Mám strach z boreliózy ale i encefalitidy,protože malá není očkovaná. Zatím se u ní žádné příznaky, kromě toho zarudnutí, neprojevily. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Borelioza určitě není vyloučena tím, že jste přisáté klíště neobjevili-mohlo se přisát a odpadnout, aniž byste si toho všimli.
Přenos komáry se sice popisuje, ale nejsem si takového případu vědoma.
Nicméně pokud jste obdrželi ATB, léčba je zahájena, tak se ničeho nebojte. Klíšťová encefalitida se takto neprojevuje, tskže opravdu nemějte zbytečné obavy.
S pozdravem,
MUDr. Klímová

MUDr. Nikola Klímová
MUDr. Nikola Klímová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: