Brániční kýla, žaludek

Vážení, mám zjištěnou bránič.kýlu o vel.2cm můj ošet.lékař mi ordin.Ortanol 20mg 2x den.tato konzeravtivní léč.není až tak účinná dochazí k recidivě a také jsem měla zjištěné leze v žaludku..toto již je ok..mám zúžené dýchání a 24 h.říhání..při cvičení, jízdě na kole potíže okamžitě říkám, špatně dýchám. Na plícním všechny testy byly vyjikájící. Měla jsem v průběhu posled.13 r.celkem 3 fraktury obratlů!/ úrazy/ L2.L3a L5 toto způsobilo, že žaludek se tlačí z obl.břišní do obl.hrudní..atd.!MŮJ DOTAZ ZNÍ:ZDA SE NECHÁ IVAZIVNÍ CESTOU TEDY LAPAROSKOPIÍ ODSTANIT BRÁNIČ.KÝLA I KDYŽ JE MALÁ JEN 2CM...MÁM DOST PROBLÉMY S PÁTEŘÍ TEDY SLEDUJI ASPOŇ LIKVID.DALŠÍ OBTÍŽE. MOC VÁM DĚKUJI ZA ODPOVĚĎ A PŘEJI PĚKNÉ PODZIMNÍ DNY.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Margito! Ano, brániční kýla (tzv. hiátová hernie) je operabilní. Zdali je to možné laparoskopicky nebo je nutná laparotomie (rozříznutí stěny břišní) může posoudit Váš ošetřující lékař, obvyklý je laparoskopický zákrok. Ten indikuje gastroenterolog po tříměsíčním neúspěchu konzervativní terapie. Jezte často a jen po malých dávkách.

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: