Brániční kýla a reflux jícnu

Dobrý den, mohli byste mi napsat, zda je možné, že brániční kýla do 3 cm se časem "zacelí" sama od sebe bez chirurgického zákroku? Jinak prosím o váš názor na níže uvedený nález, zda je již nutné chirurgické řešení nebo postačí(nic se tím nepokazí) nadále brát Controlog 2x denně s tím, že i přesto dochází několikrát denně ke kašli a pálení žáhy, méně často k tlaku pod žebry a na žaludku, táhnoucí se až do ramen,hlavy a uší. Léky beru již od roku 2011, operace se neskutečně bojím, protože názory některých zoperovaných, že na operaci jít teprve až jsou problémy s dechem (což já nemám), jinak je po operaci hůř než před ní a že většinou dojde k rozvolnění mě prostě děsí. Zpráva lékařky gastro. - NÁLEZ: sliznice klidná,junkce se zarudnutím, drobnou aftou, nerovností sliznice, řasy žaludeční autoplastické, rozvíjí se, jezírko čiré, antrum klidné, volně přes pylorus do bulbu a dále dě s normálním nálezem. ZÁVĚR lékařky gastro: obraz refl.eesofagitidy I.-II.st.,hiátová hernie asi 3 cm, jinak normální nález. VÝSLEDEK LABOR,. VYŠETŘENÍ: Biopsie - Útržky dlaždicového epitelu distálního jícnu do průměru 3 mm s reaktivními změnami, překrvením a kulatobuněčnou zánětlivou infiltrací epitelu o proprie, fibrózně hnisavým exsudátem a okrajově zastiženou smíšeně zánětlivě infiltrovanou nespecifickou granulační tkání, pocházející ze slizniční eroze. Nález nevylučuje diagnózu refluxní ezofagitidy. Děkuji za odpověď. Vystrašený pacien

Odpověď odborníka:

Brániční kýla se určitě sama nezacelí. Strach z operace je zbytečný, na názory operovaných se vykašlete a nenechte se nikým strašit. Vaše potíže proberte důkladně s Vaším gastroenterologem, který by Vám měl sdělit, jestli je nějaká operace vůbec nutná. To, že by po operaci jakéholiv druhu, byl stav ještě horší, než před operací, je nesmysl, to by se potom žádné operace na světě nedělaly. Operuje se přece proto, aby se potíže vyřešily. Strach není na místě a je to dost špatný rádce. Váš nález není nijak mimořádný, hiátová hernie je malá.

MUDr. Pavel Růžička
MUDr. Pavel Růžička

Specializace: Praktické lékařství

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
BRÁNIČNÍ KÝLA | Od: ludmila kalinová | 3.8.2016 22:52
MÁM DIAGNOSTIKOVOU BRÁNIČNÍ KÝLU. MÁM REFLUX, BERU NA TO NOLPAZU, POMÁHÁ MI OD PÁLENÍ ŽÁHY, ALE MÁM DÝCHACÍ POTÍŽE A TO TĚŽKÉ. JENŽE MÁM TAKÉ UMĚLOU CHLOPEN, JSEM PO INFARKTU-10LET. MÁM TROCHU KYL NAVÍC, ALE NEJSEM SCHOPNÁ JÍT DO KOPCE, NEMŮŽU DÝCHAT A TO TĚŽCE. ŘEŠILA JSEM TO PŘES PLICNÍ A TAKÉ KARDIOLOG MI ŘEKL, ŽE MÁM SEŠROUBOVANÝ HRUDNÍK, ALE JÁ SI MYSÍM, ŽE NENÍ MOŽNÉ, ABYCH PO TŘECH METRECH DO KOPCE, VISELA NA KANDRÁBLU A DUSILA SE. PROSÍM, KAM SE MÁM OBRÁTIT, KDE ZAČÍT. MOŽNÁ JE TO OD TÉ KÝLY
reagovat
re:BRÁNIČNÍ KÝLA | Od: uLékaře | 4.8.2016 14:55
Dobrý den,
děkujeme za dotaz. Aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopírovala a vložila přímo do poradny na těchto
stránkách: http://www.ulekare.cz/poradna.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: