Brániční kýla, možnosti léčby

Děkuji moc za odpověď, jen by mne zajímalo, zda-li by se mohl lék Esomeprazol změnit, kbyby byly potíže pořád stejné po jeho dobrání. Jestli jsou na tu drobnou skluz, brániční kýlu i jiné léky? A jestli byste mi napsala, jaká režimová opatření a i dietní bych měla přesně dodržovat? Jak jsem již psala, p. doktor mi k tomu nic jiného neřekl, než jsem psala včera. Moc Vám děkuji! Pěkný den, Petra V.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, o změně léku se poraďte se svým lékařem. Jinak se u brániční kýly někdy osvědčují léky urychlující peristaltiku (pohyby střev) - prokinetika. O jejich vhodnosti se poraďte se svým gastroenterologem. Co se týče režimových opatření, je třeba jíst častěji v menších dávkách, po jídle se vyhnout náročnější fyzické aktivitě, být spíše v klidu - ale ne v leže, vhodná je poloha vsedě, v polosedě. U diety musíte sama vypozorovat, jaké potraviny Vám působí obtíže a těm se vyhnout.

MUDr. Hana Králová
MUDr. Hana Králová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Klinik Kösching

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: