Brániční kýla a posilování

Dobrý večer,mám prosbu,nedávno mě bylo zjištěno toto:refluxní esophagitida II.-III.st.při skluzné hiátové hernii,jinak t.č. normální endoskopický nález v horní části GIT po DII-chtěla bych se zeptat,zda mohu normálně cvičit nebo ne,mám veslovací trenažer a běhám na pásu v podtlaku.Nerada bych něco pokazila.Dále se zeptám,zda je nutná operace(časem).Léky mám a je mě po nich dobře.Moc děkuji za odpověď,mějte se hezky,Lucie

Odpověď odborníka:

Vážená paní Lucie, při skluzné hiátové hernii byste neměla vykonávat činnosti, vedoucí ke zvýšení nitrobřišního tlaku, neboť by mohlo dojít ke zvětšení objemu kýly. V indikovaných případech je chirurgické řešení nezbytné. Doporučuji Vám domluvit se na konzervativním nebo operačním řešení s Vaším gastroenterologem. S pozdravem, Milan Hrubý.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Víte, jak funguje hormonální antikoncepce?
Články: Víte, jak funguje hormonální antikoncepce?
Skutečnost, že hormonální...
9 kroků k odstranění klíštěte u vašeho domácího mazlíčka
Bércový ekzém vyžaduje komplexní léčbu
Články: Bércový ekzém vyžaduje komplexní léčbu
Jde totiž o chronický zánět...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Onemocnění jater u dětí aneb Signály pro vnímavé rodiče
Na akromegalii mohou upozornit bolest hlavy i potíže s očima
Články: Na akromegalii mohou upozornit bolest hlavy i potíže s očima
Typické příznaky spojené s...
Fibromyalgie (3. díl)
Články: Fibromyalgie (3. díl)
Cvičení zlepšuje funkci...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: