Břicho

Dobrý den, už tak půl roku mám pocit plnosti v břiše (nafouklé, plynatost, říhání-občasné) a pozoruji i změnu stolice (kašovitá nekdy úzká/dělená), dříve sem kouřil (nikdy sem nekouřl více jak krabičku denně většnou tak plus mínus 10 cigaret za den ..je mi 22 let)..nekouřím tak měsíc, alkohol jsem pil dříve více o víkedech jinak přes týden níkdy alespon ne tvrdý..během zkouškového se to myslím zhoršilo, stres, pití kávy (k vůli výdrži)..snažím se pít bylinné směsi apod...při pohybu je vše znatelně lepsí..po jídle je zase stav horší...žaludek je i tak nějak "na vodě", mám strach zda nejde o něco závážného (někdy bodavá bolest, dušnost a pocit slabosti jakoby v koncetinach)..dá se s tím žít ale je to velmi nepřijemné..občas doprovázejí i pocity na zvracení..když si zmáčknu v nadbřišku je to bolestivé až do zad někdy... byl jsem na ultrazvuku kde mi řekli že je vše v pořádku ale našli polyp ve žlučníku asi 6mm..doktor mi po vyšetření řekl, že moje problémy nejsou způsobeny orgány, které viděl na ultrazvuku naopak když moje obvodní lékařka viděla zprávu řekla že tou příčíou může být polyp a může se jdenat o vřed nebo překyselení..nasadila mi na měsíc Omeprazol s tím že mám počkat jestli se to zlepší)díval jsem se na internet zda se nemůže jednat o rakovinu žaludku nebo tlustého střeva mám z toho strach..díky za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dorbý den, vaše obtíže nejso typické pro rakovinu tlustého střeva. Nemusíte se bát, spíže vaše obtíže souvisejí s podrážděným žaludkem, stresem, i zanechání kouření může mít vliv. Vyzkoušejte probiotika, žaludeční čaje a čaje na trávení pijte dál a vyčkejte, obtíže by měly ustoupit. Pokud neustoupí budete muset dále řešit onemocnění žlučník.

MUDr. Lenka Rychlovská
MUDr. Lenka Rychlovská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Svitavy

Poradna uLékaře.cz

  

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Otěhotnění po antikoncepci může i nemusí být problém
Články: Otěhotnění po antikoncepci může i nemusí být problém
Patříte mezi ženy, které...
Laryngoskopie
Články: Laryngoskopie
Laryngoskopie je vyšetření...
Poprvé u gynekologa – nejčastější dotazy
Články: Poprvé u gynekologa – nejčastější dotazy
Důvodem k první návštěvě...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
I mráz může poranit kůži
Články: I mráz může poranit kůži
Mráz dokáže kromě krásných...
Známe bič na nadměrné pocení kdekoli na těle
Články: Známe bič na nadměrné pocení kdekoli na těle
Mnoho lidí si myslí, že...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Ischemická choroba dolních končetin
Články: Ischemická choroba dolních končetin
Ischemická choroba dolních...
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: