Břemena po cs

Dobrý den, jsem 4 týdny po císařském řezu. Zajímalo by mě, kdy mohu bez obav nosit těžší břemena. Např. autosedačku s dítětem (cca 10 kg) nebo kdy mohu po šikmině ze sklepa vytáhnout kočárek s dítětem (cca 20 kg). Zatím jsme bohužel s malým pořád doma, protože se ven nedostaneme. A co hrozí při zvedání břemen - kýla nebo třeba i nějaké vnitřní zranění? Např. otevření rány na děloze... Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, na V8š dotaz se těžko odpovídá, organismus se vrací k normálu po šestinedělí, spíše závisí, co Vám organismus dovolí, vnitřní zranění nehrozí, kýla vzácně, spíše přetažení zad nebo namožení břicha a vyšší bolestivost jizvy, pokud není ještě 100% srostlá. S pozdravem Lidák

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: