Brnenie rúk a končatín

Dobrý deň pani doktorka,chcela by som Vás poprosiť o radu. Pred mesiacov ma príšerne bolela hlava. Mala som urobené CT, očné pozadie, krvé odbery. Všetko bolo ok. Uzavreli to ako migrénu a dali mi triptany. Bolesť hlavy prešla. Odvtedy mám však neuveriteľný strach o život. Vyšetril ma aj neurológ a diagnostikoval mi hyperventilačnú tetániu a panickú poruchu. Následne som navštívila psychiatra. Predpísal mi cipralex a frontin. Diagnostikoval mi aj depresiu. Môj problém je v tom, že sa strašne bojím tŕpnutia tváre, rúk a nôh, vydesí ma to k smrti. Obávam sa totiž sklerózy multiplex. Nikdy predtým sa mi niečo také nestalo iba raz,ale to hneď prešlo. Myslíte si, že môže ísť o SM? Všimol by si neurológ odchýlku pri vyšetrení. Minulý rok som bola na EEG a všetko bolo ok. Mám ročného syna a premýšľala som či to nemôže byť aj od chrbtice keď ho nosím na rukách, ale aby sa to objavilo až teraz? Ďakujem za radu

Odpověď odborníka:

Dobrý den, na brnění končetin a tváře je vhodné magnezium. Nutno brát v dostatečné dávce - minimálně 2x500 mg denně, klidně i 4x denně. Zkuste i cvičení páteře. Pokud potíže budou trvat, obraťe se na svého lékaře. Nicméně podle Vašeho popisu se opravdu spíše může jednat o tetanické projevy. M. Hlavačková

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: