Charakter entézopatie

Dobrý den, vrcholově sportuji - atletika a už je to cca 2. měsíc, co marně chodím po lékařích s bolestmi v pravé noze (palp. bolest v oblasti 4. tarzometatarzálního skloubení). Dříve bolest mírná jen při zátěži, postupně se objevovala i po zátěži a v klidu (např. v noci). Na starším i novějším rtg nic není. Na jednom pracovišti obstřik, ale bez efektu. Doporučené volno a menší zátěž nohy také bez efektu. Většina mých návštěv ortopedů končila bez výsledku. U poslední návštěvy výsledek, že není jasný původ obtíží a nález má charakter entézopatie. Chci se tedy prosím zeptat, co dále mám se svým problémem dělat, popř.koho dále navštívit a jak se co nejrychleji problému zbavit (dosti mě omezuje ve sportu). Děkuji B.B.

Odpověď odborníka:

Především dokončit vyšetření a upřesnit diagnozu. Doporučoval bych návštěvu jiné ortopedie, nárok na t.zv. druhý pohled. Vhodné by bylo vyšetření CT, počítačovou tomografií, aby se nepřehlédla drobná kostní leze nebo jiný defekt. Podle stavu a výsledků zřejmě znehybnění sádrovým obvazem, minimálně a méně vhodně ortézou. Následná pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: