Chlamidie

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat na chlamidie. Včera mi urolog sdělil, že z výsledků stěrů z moč. trubice mi byly prokázány pozitivní chlamidie. Stále dokola mi tvrdí, že se to přenáší pohlavní stykem aole já vím, že to tímto způsobem rozhodně být nemohlo. Chtěla bych se Vás zeptat, zda po ATB léčbě jde chlamidie zcela vyléčit? Četla jsem, že to bývá hodně složité a málo kdy se to povede. Vyšetření na chlamidie se pokaždé musí dělat stěrem z moč. trubice? Nebylo mi možné odebrat po dobrání ATB krev?? Moc Vám děkuji za odpopvěď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte chlamydie v močových cestách, je jiná než sexuální cesta přenosu nepravděpodobná. Akutní infekci vyléčit obvykle lze, chronickou již daleko obtížněji. Kontrola z krve ukáže reakci na přítomnost chlamydií jako takových, výtěr z močové trubice na jejich přítomnost nebo nepřítomnost cíleně v oblasti močových a hlavně porodních cest (chronická infekce chlamydiemi zde může vést k neplodnosti). Váš lékař rozhodne, zda bude potřeba provést kontroloní stěr z močové trubice (ale ruku na srdce - tak strašné vyšetření to snad nebylo, aby se to nedalo vydržet znovu, když je v sázce případná schopnost otěhotnět a mít vlastní potomky). Přeji brzké a úplné vyléčení.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: