Chlamydie

Dobrý den, dneska jsem se dozvěděla, že mi při kontrolním odběru krve kvůli zjištění stavu jiné choroby (borelioza) našli chlamydie. Vůbec nechápu, kde jsem k tomu mohla přijít... Jedná se v tomto případě o pohlavní chorobu nebo je to ten druhý typ? Na přeléčení jsem dostala antibiotika na 10 dní, pak 10 dní pauza a poté ještě atb na 3 dny... S manželem se ale pokoušíme o miminko. Jaká rizika hrozí, pokud bych v této době otěhotněla? A má se nechat otestovat i manžel, případně naše dcera? Měla bych se jim "stranit", abych je nenakazila? Předem moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Nevím jak byly chlamydie zjištěny zda kultivací nebo byly nalezeny protilátky v každé případě tato léčba je dostatečná pokud bude probíhat antibiotická léčba bylo by vhodnější neotěhotněl u manžela je možno provést stěr z močové trubice na kultivaci. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Chlamydie | Od: Petra | 20.8.2015 12:49
Chlamydie mi našli po odběru z krve, kultivace
dělaná před cca 3 měsíci byla naprosto v pořádku.
S plánovaným početím tedy počkáme... Jak dlouho
by jsme měli čekat po skončení léčby atb? A v
případě, že bych, nedopatřením, otěhotněla v
průběhu léčby, jaká tam jsou rizika?
Děkuji
reagovat
re:Chlamydie | Od: uLékaře.cz | 21.8.2015 11:02
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: