Chlamydie

Mám dotaz ohledně chlamýdii. Asi před třemi týdny mne jednou pálilo při močení, ale už se to dále neopakovalo (dala jsem si urologický čaj a začala více pít, protože vím, že s dostatečnou hydratací mám problémy). Nyní jsem však hledala na internetu příčiny takového pálení a vykoukly na mne chlamydie. Od té doby nad tím hodně přemýšlím, možná až zbytečně moc. Nemám žádné jiné příznaky, než to jedno pálení (ale vím, že chlamydie často žádné příznaky nemají), v minulosti (před rokem) jsem měla zánět močového měchýře s tím, že byl způsoben bakterií escherichia coli. Od té doby jsem se sexuálně chlamydiemi nakazit nemohla, poslední možné nakažení by mohlo proběhnout před dvěma a půl lety. Zajímá mne, jestli se při odběru moči dá zjistit, jestli to tenkrát nebylo i způsobené chlamydiemi, nebo jestli se to musí dělat ještě speciálně. Dále jsem byla před týden na preventivní prohlídce u gynekologa, prováděl cytologii, ultrazvuk a odběry krve. Vše vyšlo v pořádku. Četla jsem, že neléčené chlamydie často způsobují neplodnost a záněty pánevního dna. Poznalo by se to na tom ultrazvuku (po více jak 2,5 letech možného nakažení), nebo je to příliš brzo? Samozřejmě nechci riskovat a zajít si na testy, jen o tom stále přemýšlím a chtěla bych znát váš názor. Děkuji mockrát za odpověď.

Odpověď odborníka:

Zajděte prosím na venerologii, tam Vás na event chlamydie dovyšetři.
Udělají specialní stěry z močové trubice.
Navštevu prposím neodkládejte.

MUDr. Eva Hnatyšanová
MUDr. Eva Hnatyšanová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Ordinace Praktického lékaře, Praha 1

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: