Chlamydie

Paní doktorko.Prosím Vás o radu.Pracuji v nemocnici jako zdrav.sestra a byla u mne zjištěna chlamydie pneumonie IgA 1,530.Byla jsem přeléčena Klacidem 1gr po dobui 14dní a znovu jsem si brala odběr a IgA 1,430 a navíc nově zjištěn v krvi cytomegalovirus.Poraďte mi prosím léčbu.děkuji moc

Odpověď odborníka:

Chlamydia pneum. patří mezi celkem běžné patogeny. Přeléčení antibiotiky proběhlo správně. Odběry protilátek po léčbě ukazují stejnou hodnotu (někdy dokonce i vyšší), protože protilátky neklesají hned, což jako zdr. sestra jistě víte. Není třeba léčit "titr protilátek", ale pacienta, což znamená, že je třeba léčit, pokud jsou obtíže spojené s touto nemocí (nejčastěji způsobuje zápal plic a obtíže s ním spojené). Co se týká CMV infekce, nedokážu se k ní vyjádřit, protože nevím, jaké protilátky máte pozitivní (zda IgM nebo IgG, případně jaká je avidita protilátek).

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nový život aneb sedm signálů časného těhotenství
Články: Nový život aneb sedm signálů časného těhotenství
Ještě než si uděláte...
Impotence po léčbě rakoviny prostaty může mít řešení
Články: Impotence po léčbě rakoviny prostaty může mít řešení
Erektilní dysfunkce neboli...
Pásový opar
Články: Pásový opar
Pásový opar, herpes zoster...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: