Chlamydie trachomatis

Dobrý den, chci se zeptat na spolehlivost testu na chlamydie trachomatis, pakliže se prováděl stěr po devíti měsících od rizikového chování. Někde jsem vyčetla, že po takové době se už nemusí chlamýdie ve stěrech projevit, je to pravda? Ptám se,protože mi byl nejprve udělán test z krve (po 7 měsících od styku), kde vyšlo IGA 1,14 -tedy pozitivní,IGG negativní a IGM se nedělalo-test ELISA, načež mi gynekolog provedl o měsíc později stěr a znovu i krev a to už vyšlo vše negativní. Podotýkám,že žádná léčba neproběhla, tak teď nevím, co si myslet, mám infekci nebo ne? Zajímá mě Váš názor - jak je možné,že prvně bylo Iga pozitivní a později aniž by proběhla léčba tak negativní?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Elo. Vyšetření chlamydií se provádí při potížích pacienta, nikoli preventivně, protože interpretace výsledků je pak obtížná. Pokud tedy nemáte žádné potíže, pak bych výsledky vůbec neřešila. IgA protilátky mohou být i falešně pozitivní, navíc Vaše hodnota byla spíše "hraniční" než pozitivní. Stěr by negativní a z toho bych vycházela. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět žil
Články: Zánět žil
Zánět žil, flebitida, se...
Zánět žil
Články: Zánět žil
Co bychom měli vědět o...
Stravovací návyky aneb 8 kroků ke zdravějšímu srdci
Články: Stravovací návyky aneb 8 kroků ke zdravějšímu srdci
Určitě znáte někoho, komu...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Močový měchýř
Články: Močový měchýř
Močový měchýř je dutý orgán...
Máte problémy s vlasy? Možná pomůže homeopatie
Články: Máte problémy s vlasy? Možná pomůže homeopatie
Potíže s kvalitou vlasů se...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: