Chlamydie trachomatis

Dobrý den, jsem léčena na chlamydie trachomatis. Objevil se u mne "kašovitý" bílý výtok a pochva mě svědila. Myslím, že to bylo zhruba v tu dobu, co jsem užívala léky (Ciplox, Entizol, Zitrocin). Trvalo to nanejvýš týden. Teď mám začít 2.fázi léčby, protože hodnoty jsou sice nižší, ale ještě to pořád není na normálních hodnotách. Občas se u mne objevil i bílý, tekutý výtok ještě předtím než jsem začala chlamydie léčit. Mohl být kašovitý výtok způsoben užíváním antibiotik? A je u chlamydií výtok běžný nebo by to mohl být příznak např. trichomoniázy? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

U chlamydií postižený jedinec vůbec nemusí vědět, že je infikován. Projevy onemocnění jsou od žádných přes potíže při močení, pálení nebo nějaký výtok, po chronický výtok z pochvy, zánět děložního čípku, neurčité pobolívání podbřišku.Takže výtok může být i jiného původu,bylo by vhodné zhotovit kultivaci a mikrobní obraz poševní. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: