Chlamydie trachomatis

6 mesiacov mi liecili zapal obliciek, vybrala som 5 bal.ATB, laboratorne pred aj po negativne.Ca do 1mesiaca po tejto liecbe mi reumatologicka pre bolesti klbov dala spravit testy na chlamydie trachomatis.Vyslo:IgA 2U,IgG 1,4U,IgM 2,2U-negativne.Otazka znie, prekonala som ochorenie davno, ci nedavno,aky cca.casovy rozsah, 7rokov mam manzela,som verna, pred 7rokmi expriatel podvadzal,nakaza mozna.Nie su vysledky negativne po liecbe ATB a nemoze byt manzel tiez chory, znovu ma reinfikovat,ma si dat spravit testy?Googlila som ze vyskyt IgM znamena nedavnu infekciu ca.6mesiacov dozadu,je to pravda?Som imunologicky pacient od 2010.Dakujem.

Odpověď odborníka:

Nepřímý test na chlamydie trachomatis - průkaz protilátek, nemusí být úplně specifický. Rozhodně dle něj nelze soudit , kdy infekce proběhla a ani zcela spolehlivě rozeznat akutní infekci. Pokud Váš lékař má podezření na chlamydiovou infekci, doporučovala bych přímý průkaz chlamydie trachomatis buď speciálním stěrem na chlamydie z děložního čípku nebo metodou PCR z moče.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: