Ciplox a detralex

Dobrý den, mohu užívat Detralex současně s antibiotikami Ciplox 250? Také bych se ráda zeptala, když mi lékař předepsal tato antibiotika pouze na 3 dny, zda to není moc krátká doba (aby se nevytvořila rezistence na antibiotika)? Děkuji Vám.

Odpověď odborníka:

Současné užívání Detralexu a Ciploxu nevadí. Třídenní léčba Ciploxem v této dávce postačovat může, jde-li o infekci močových cest a pokud máte spíše nižší nebo obvyklou hmotnost. Pokud máte vyšší hmotnost a/nebo jde-li o závažnější infekci, bylo by vhodné dávku navýšit a léčbu prodloužit.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: