Cipralex

Dobrý den, užívám cca 10 let Cipralex, 1 tbl denně. Před 9 měsíci mě začalo trápit neustále rozostřené vidění. Prošla jsem všemi možnými vyšetřeními, ale nic se nenašlo. Nyní mě napadlo, zda to nemůže být Cipralexem, byť po tak dlouhé době? Chtěla bych ho změnit za jiné AD z řady SSRI. Trpím lehcimi depresemi, úzkostmi. Můžete mi, prosím, poradit, které AD by bylo vhodné a má jinou účinnou látku než Cipralex? Děkuji, Pavla

Odpověď odborníka:

Dobrý den Pavlo. Domnívám se, že příznaky, které popisujete, mohou opravdu souviset s nežádoucími účinky po Cipralexu. Je dobře, že jste byla na vyšetřeních, která vyloučila nějakou vážnou chorobu očí a dalších orgánů. Já mám v oblibě lék s účinnou látkou sertralin, např. Zoloft nebo Asentra. Domluvte se se svým ambulantním psychiatrem a zkuste lék, který by Vám pomohl a zároveň neměl tolik nežádoucích nepříjemných vedlejších účinků. Děkuji za Váš dotaz a přeji příjemný den.

MUDr. Šárka Kolacíová
MUDr. Šárka Kolacíová

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: TH Klinika, Clinterap

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: