Cipralex

Ráda bych se poradila kvuli leku cipralex 10 mg. Dostala jsem ho od praktické lekařky, když jsem tam byla s bolestmi břicha a nadýmání které mohou být psychického původu. V současné době jsem v rozvodovém řízení a projevila se u mě hypofunkce štítné žlázy. Necítím že bych byla v depresi, někdy asi mám uzkostné stavy ale nejsem si jistá že bych měla brát antidepresiva, proto bych ráda radu, zda se k nim uchýlit či ne, obávám se nežádoucích účinků hlavně typu mdloby, závratě, bušení srdce jelikož jsem s dětmi doma sama a dále potřebuju denně jezdit autem, moc děkuji za názor Lenka

Odpověď odborníka:

Milá paní Lenko- v dnešní době používají lékaři antidepresíva i u stavů, které nejsou "jen" jednoznačným psychickým prožitkem deprese. Je využíváno výhodných vazeb s výkonem imunitních funkcí, pomocných analgetických účinků..Myslím, že Vaše lékařka moudře zvolila escitalopram, který má minimum nežádoucích účinků, je dobře snášen.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: