Clostilbegyt

Dobrý den, chtěla bych se zeptat: snažím se již 1a čtvrt roku otěhotnět a marně, byla jsem začátkem října na gynek.prohlídce a v 10.dni cyklu se mě ještě netvořila vajíčka, p.doktor mi tedy naordinoval Clostilbegyt na 3.-7.den cyklu a také Duphaston na 18.-24.den cyklu (mám lehce nepravidelnou menstruaci). Začala jsem duphastonem a nyní jsem už v 30.dni cyklu a menstruace stále nepřichází (dříve jsem měla cyklus 25-29dní), těhotná dle těh.testu nejsem. Čím to je? nemůže mi Duphaston můj lehce nepravidelný cyklus ještě více rozhodit? kdy mám začít s Clostilbegytem? mám počkat až mi opět začne menzes a 3.den začít s užíváním? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Duphaston nepůsobí větší nepravidelnosti cyklu, podává se naopak k úpravě nepravidelností cyklu. Doporučila bych vám s odstupem zopakovat těhotenský test, pokud se menstruace nedostaví. V případě, že se menstruace dostaví, opět začněte užívat Clostilbegyt tak jak vám naordinoval Váš lékař, tedy tj. 3. den

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: