Cysta

Pani doktorka, chcela by som Vás požiadať o radu a pomoc pri rozhodovaní sa o operácii. Výsledok preventívnej prehliadky znel: TVS - Uterus 37x47 mm na zadnej stene myom 18 mm, hladkostenná cysta vpravo vpredu 11 x9,3 cm. Douglas bez tekutiny. Markery v I. t.r. negat. Dg: N 83 Žiadne problémy nepociťujem. Dlhodobo užívam Sarapis a chcem sa spýtať, či mi tento prírodný hormón nemôže spôsobovať rast cysty. Odporučili by ste mi nasadenie INDONALu, ak áno, ako dlho by som ho musela užívať, aby som zistila efekt. V prípade, že by som nepodstúpila operačný zákrok, aký by to mohlo mať následok? Ďakujem za Vaše odporučenie a rady. Betka

Odpověď odborníka:

Co se týče operace, záleží na Všem věku, vzhledu cysty, jak rychle se objevila, zda máte bolesti apod. Indonal je přírodní látka, po cca měsíci by mohlo dojít k mírnému zmenšení. Moc jste mi toho nenapsala, o operaci bych se bavila spíše s ošetřujícím lékařem. Pokud nedojde ke zmenšení, přikláněla bych se k operaci.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: