Detralex v těhotenství

Dobrý den pane doktore, mám dotaz na užívání léku Detralex v těhotenství, před početím a dobu od početí do 9 týdne těhotenství jsem užívala dvě tablety léku Detralexu. Jsem rok po operaci obou DK, zákrok i v tříslech. Nyní jsem v 11 týdnu a po vysazení léku mě bolí hodně nohy. Nosím kompresní punčochy, ale v noci špatně spím od bolesti lýtek. A jelikož jsem tento lék užívala včasné fázi těhotenství mám značné obavy o nenarozené miminko. Je tento lék bezpečný a lze ho užívat v prvním trimestru? Bude miminko v pořádku a zdravé? Děkuji za odpověď. Romana

Odpověď odborníka:

Dostupné údaje o podávání přípravku těhotným ženám nenaznačují žádný nepříznivý vliv přípravku na průběh těhotenství nebo na zdraví plodu, i přesto bych byl opatrný čím méně léků v graviditě tím lépe příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: