Distorze kolene

Dobrý den, chtěla bych se optat na problematiku fixace nohy a antikoncepce při čemž může hrozit tromboza. Minulý týden jsem spadla s koně na koleno. Diagnostika byla distorze kolene s možným podezřením na poškození zadního křížového vazu. Koleno mam zafixované v klasické ortéze s možností pohybu kotníku, nohy a možností lehkým procvičováním nohy v leže pouze nahoru a dolu od kyčle. Chtěla bych se zeptat na Váš názor zda bych antikoncepci neměla radši na nějakou dobu vysadit. Dále bych se ráda zeptala, jak to vlastně při přetržení funguje ohledně plastiky a následné rehabilitace s jakou dobou bych cca měla počítat a zda jsou nějaké možnosti na rychlejší a efektivnější uzdravení. A hlavně jak je to s vyšetřením, protože zatím mi bylo řečeno, že nemá smysl dělat například magnetickou rezonanci z důvodu špatného vidění z i slabého otoku. A moje poslední otázka by asi byla jak nejčastěji koleno vypadá při přetržení zadního křížového svalu. když jsem spadla měla jsem trochu pocit jak když mám koleno vyhozené potom jsem normálně chodila jen jsem nemohla koleno pokrčit a bolí pouze pod kolenem. Nemám žádný výpotek ani vodu a otok je takřka minimální od úrazu je to ani ne 6 dní a já mám pocit, že i pokrčování už se lepší. Myslíte, že je možnost, že by to byla opravdu jen distorze? Předem moc děkuji za odpovědi a jsem s pozdravem =)

Odpověď odborníka:

Váš názor na vynechání antikoncepce je správný, vysadit ji by bylo na místě. Plastika zadního zkříženého vazu se neprovádí téměř vůbec. Důležité bude upřesnění diagnozy. Může se jednat o jiné poškození měkkých tkání. Pokud je koleno stabilní není potřeba žádné řešení operační provádět. Upřesnění při potížích provede opravdu až klinické vyšetření ortopeda a magnetická rezonance. nyní opravdu je na místě dostatečně dlouhé znehybnění již s rehabilitací volných kloubů. Po sejmutí imobilizace plná pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci. Ortoped a rehabilitační lékař stav kolena opětně posoudí a doporučí případně další postup.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Patní ostruha
Články: Patní ostruha
Počet lidí sužovaných...
Punkce odhalí příčinu vzniku„vody v koleni“
Články: Punkce odhalí příčinu vzniku„vody v koleni“
Oteklý bolestivý kloub...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Bylinky, které zatočí s bolestí
Články: Bylinky, které zatočí s bolestí
Břicho, hlava nebo třeba...
Začněte se změnou životního stylu ještě dnes
Články: Začněte se změnou životního stylu ještě dnes
Zvolit správnou stravu je...
Kouříte doutníky, protože jsou „zdravější“? Pozor, jste na omylu!
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x