Dlouhodobá rýma a zánět spojivek

Dobrý den, nikdy jsem nebyla alergik. Nicméně minulý rok jsem začala jezdit často do Francie a během dubna a začátkem května jsem měla dlouho rýmu, myslím tak 5 - 6 týdnů, během které jsem dostala i zánět spojivek. Dokonce jsem navštívila místní pohotovost, kde mi doktor napsal kapky TobraDex. Po týdnu kapání zánět spojivek zmizel a pak ještě nějaký týden trvalo něž přešla i rýma. Nicméně tento rok se to opakuje téměř stejně. Už 4tý týden mám vodnatou rýmu, poslední týden i často ucpaný nos a musela jsem opět navštívit lékaře se zánětem spojivek. Ještě před návštěvou lékaře jsem si zkusila dva dny vzít Zirtec, kdyby to byla alergie, ale nic se nezlepšilo, naopak ještě zhoršilo. Můj dotaz tedy zní, jestli si myslíte, že to může být alergie, jen prostě Zirtec nezabral? Případně kdy je vhodné jít na vyšetření na alergologii? A pokud to alergie není, tak co můžu navíc dělat kromě kapání do nosu (a očí) a přísunu vitamínů a tekutin? Velice děkuji za odpověď. S pozdravem a přáním pěkného dne, Lucie.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Vaše projevy by mohly být projevem alergického onemocnění. Určitě bych vyšetření u alergologa podstoupila. Na vyšetření můžete kdykoliv, pouze je nutné vynechat 5 dní před vyšetření antihistaminiky /Zyrtec.../, aby se mohly provést kožní testy na alergeny.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: