Dlouhodobé užívání prothazinu

Synovi je 10 let a již 3 roky užívá na doporučení plicního lékaře každý večer jednu tabletu prothazinu a měl by ho užívat ještě asi 2 roky . Chtěl bych se zeptat jestli dlouhodobé užívání nemá negativní vliv na zdraví a vnímání dítěte. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bohužel nepíšete z jakého důvodu syn Prothazin užívá...? Tento lék má mimo jiné sedativní účinek, takže ovlivnění organismu se odvíjí tímto směrem, dítě může být ospalé, může mít snížené psychomotorické tempo, apod. Tyto účinky by měly během následujcích několika hodin po požití odeznět, pokud tedy syn užívá lék na noc, neměl by mít negativní vliv na jeho zdraví.

MUDr. Petra Limrová
MUDr. Petra Limrová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Nemocnice Hořovice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
dotaz | Od: Monika | 24.1.2014 11:28
Dobrý den,doktorka mi předepsala prothazin na noc, a
docela dost se mi točí hlava je to normální? Předepsala mi
ho protože si myslí že mám nějakou alergii přitom mně trápí
kašel.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: