Dlouhodobé užívání probiotik

Jsem těhotná a víceméně celé těhotenství užívám probiotika kvůli kvasinkám. Trpím roztroušenou sklerozou a chtěla jsem se zeptat zda by pro mě byla probiotika vhodná užívat i při kojení a pak déle. Případně jaký typ. Předem děkuji.

Odpověď odborníka:

Dlouhodobé užívání probiotik je předmětem debat odborníků a řady výzkumů. Probiotika jsou jistě přínosná, nicméně je potřeba uvážit fakt, že je to cílené užívání živých bakterií a jako takové není úplně bez nebezpečí. Zejména s ohledem na Vaši nemoc bych k léčbě kvasinkových potíží použil nějakou jinou alternativní léčbu a probiotika užíval spíše střídmě. Pokud jste ale spíše pro užívání probiotik, pak je na místě po pár měsících zvolit jiný přípravek.

MUDr. Jaroslav Čupera
MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína
Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: