Dlouhodobé zdravotní potíže

Dodrý den, Již od září minulého roku mám zdravotní problémy. Nejprve jsem měla příznaky chřipky, které posléze odezněly, ale stále mi nebylo dobře. V říjnu jsem nvštívila svou obvodní lékařku, bylo mi strašně špatně, nemohla jsem dýchat, měla jsem mlhavé vidění, bušení srdce a bolesti stěhují se po těle. Paní doktorka mi nasadila antibiotika, ale stag se zhoršoval. Vzala mi krev a vše negativní. Nakonec jsem požádala dle nastudování po internetu o testy na chlamydie. To již jsem byla v děsivém stavu, u dr. jsem kolahovala. Poslala mě do nemocnice, tam mi natočili EEG a udělali rentge plic a srdce, dali kapačku a poslali domů, že jsem v pořádku. Mezi tím přišly výsledky krve. Aktivní chlamydiová ifekce. Dostala jsem Azitromycin 6tablet po 24h. A po týdnu další 3 tablety. Ale žádný výsledek to nepřineslo. Trochu se ulevilo, ale zase mi bylo čím dál hůř. V lednu 2015 mi byly opět chlamydie zkontrolovány, opět aktivní infekce, s ještě horšími výsledky. Paní doktorka mi nasadila clarithromicin, ale zároveň mě poslala na neurologii. Tam mi pan doktor předepsal Eliciu prý na deprese. (Neřekla bych, že mi je špatně z depresí). Večer jsem si vzala oba prášky a během 2hodin jsem se vzbudila se strašným bušením srdce, nemohla jsem dýchat. Jela jsem do nemocnice, opět EEG, rentgen, kapačka, vše v pořádku, i když jsem dýchala jak lokomotiva srdce tlouklo o závod.. Prášky jsem už nebrala, protože jsem nevěděla, který to způsobil. Paní doktorka mě poslala na plicní. Zase vyšetření, další rentgen! Nasadili mi Ciphin 500 po 12hod. na 20 dní + Alvesco inhaler + sirup na kašel. Trochu se to po léčbě zlepšilo. Někdy jsem se i cítila dobře. Zkoušela jsem všechno možné. Homeopatika, vitamíny, snažila jsem si zvednout obranischpnost. Brala jsem Premium echinaceu a ženše korejský, 2 měsíce. Ale už nikdy mi nebylo dobře, jako před tou domělou chřipkou. Je to 10 měsíců, mám bolesti v kloubech, točí se mi hlava, mám mlhavé vidění, žiju jako by ve snu. Tlak v hlavě, bolí mě nohy, poslední víc jak měsíc žaludek. Je mi stále opravdu špatně tak, že mi to znemožňuje normální život. V polovině května jsem byla na dalším odběru krve, výsledek mi paní doktorka posla s tím, že výsledky jsou zlepšeny, nejsou potřeba antibiotika. Ale já se cítím čím dál hůř. Zkusila jsem nasadit Chlamydil extra a detotikační elixír. Chlamydil beru již měsíc, detoikační elixír jsem brala 14.dní. Už vážně nevím, co mám dělat, co zkusit, aby mi bylo zase dobře. Takto se nedá žít. Musím tedy konstatovat, že bolesti kloubů ustoupily. Ale to neustálé točení hlavy, mlhavé vidění, tlak v hlavě, někdy tlak na hrudi a tlukot srdce, dušnost, bolesti žaludku.... Bojím se zůstávat sama doma. Mám strach, že mi nikdo nepomůže, kdybych to potřebovala. A ještě mám problém se ráno probudit. Po probuzení se cítím jak ve snu a koukám úplně mimo, jako bych nechápala kde jsem. Mám tlak v hlavě, jako by mi tam někdo tlačil. Trvá to asi půl hodiny, než se mozek probere. Můžete mi prosím poradit co s tím, kam zajít, kdo by mi mohl pomoc? Děkuji a přeji pěkný den. J.

Odpověď odborníka:

Milá J, příznaky, které popisujete, určitě nelze svést jen na chlamydiovou infekci, ta se takto neprojevuje. Vzhledem k tomu, že jste byla důkladně opakovaně vyšetřena po tělesné stránce (interna, plicní, neurologie), a příčina vašich potíží se neobjasnila, uvažovala bych ještě o důkladnějším vyšetření, co se týká psychiky. A to i když se necítíte depresivní a máte jasné tělesné příznaky! Například by mohlo jít o panickou poruchu. Ta se dá velmi dobře léčit. Domnívám se, že hrozný stav, který jste měla po nasazení Elicey, byl prostě jen dalším projevem Vašich potíží tak, jak to bylo již vícekrát předtím. Bohužel antidepresiva mohou v prvních dnech užívání vést ke zhoršení potíží a až pak se dostaví (za 10-14 dnů) jejich blahodárný efekt. Milá J, překonejte ostych a vypravte se za dobrým psychiatrem, který si na Vás udělá čas, všechno s Vámi probere a vysvětlí Vám, co Vám je, jak užívat léky a jak si pomoci při potížích, abyste zase nemusela do nemocnice. Pokud možno s sebou vezměte zprávy z dosud provedených vyšetření. Věřím, že pro Vás pomoc existuje!

MUDr. Markéta Macková
MUDr. Markéta Macková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka v Třebíči

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: