Dlouhodobě zvětšená krční uzlina

Dobrý den, pane doktore, již několik let mám zvětšenou jednu krční uzlinu, cca. před 10 lety jsem měl po několika angínách abces v krku, před 2 měsíci jsem šel vytrhnou krční mandle kvůli chronickému zánětu a problémy s vyšším ASLEM. Čekal jsem, že se krční uzlina po tomto zákroku vytratí nebo zmenší, ale zatím tomu tak není..Chci se zeptat, jestli může uzlina po tolika letech ,,utrpení" zůstat zvětšená nastálo nebo to chce čas aby se vstřebala? Děkuji moc za odpověď

Odpověď odborníka:

Vážený pane Michale, mízní uzlina se nemůže vstřebat. Pokud přetrvává její zvětšení po odstranění původního infekčního ložiska, může se jednat o jinou příčinu reakce mízního systému. Doporučuji Vám domluvit se na dalším postupu s ORL specialistou nebo imunologem. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: