Chtela bych se ...

Dobry den,chtela bych se zeptat,jak dlouho trva cloveku,nez se dostane z anafylaktickeho soku?Pred dvema mesici jsem dostala lek Amoksiklav na rymu,ale jsem alergicka na penicilin.Po kazde dalsi podane davce mi bylo hur a pak uz jsem nemohla nic,ani mluvit.Vysadila jsem je bez svoleni lekarky.Vsechna vysetreni vcetne ct mozku mam vporadku,uz me ceka jen sono srdce.Ale stale mi neni nejlip,porad jsem unavena a obcas se mi spatne dycha a tresu se.Je mozne,ze je to nasledek?Beru Coaxil na uzkost.Co pro sebe delat?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, situace po prodělaném anafylaktickém šoku může být velmi obtížná, imunitnímu systému i celému organismu trvá nějakou dobu než se dokáže opět dostat do pořádku. Průběh je ale u každého individuální. Doporučuji Vám být ale co nejvíce v klidu, omezit stres, napětí i pracovní nasazení, dodržovat zdravou životosprávu (vyhnout se alkoholu a cigaretám, smaženým pokrmům, uzeninám, zařadit do jídelníčku dostatek ovoce a zeleniny, dbát na pravidelný a dostatečný příjem tekutin). Pro zlepšení imunitních funkcí můžete vyzkoušet některé z volně prodejných přípravků na podporu imunity (např. s výtažkem z Echinacey). Také dbejte na dostatek odpočinku a spánku, chovejte se k svému tělu ohleduplně a uvidíte, že se během nějaké doby Váš stav podstatně zlepší. V případě obtíží ale vždy vyhledejte lékaře, neopomeňte zdůraznit, že jste alergická na penicilin.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
odpověď lékaře | Od: Ivana | 21.1.2009 08:07
Dobrý den, mému příteli lékař diagnostikoval zánět močového měchýře, nasadil mu cotrimaxozol. Už po jedné tabletě se přítelovi udělalo špatně(celý se osypal červenou svědivou vyrážkou, bolesti svalů a kloubů). Jeli jsme na pohotovost, píchli mu něco proti, do rána se to zlepšilo, ale další den to bylo to samé a teď to má už po třetí. Je možné, že po jedné tabletě může být alergická reakce takhle dlouho? Z moči mu zjistili i vysoký obsah cukru, ale glykemický test vyšel zatím dobře. Děkuji za odpověď.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x