Chtěla bych se ...

  • Dotaz od: renata fironová
  • Publikováno: 23.5.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den,chtěla bych se zeptat.Je mi 40let a už nechci mít žádné děti.Přemýšlela jsem o sterilizaci místo HA.Bylo mi řečeno,že už mám na to nárok, potřebuji poradit co by bylo pro mě lepší a jestli ste rilizace má nějaký vliv na pokles Libida.Je to přeci zákrok do organismu.Žádné zdravotní problémy zatím nemám.Předem děkuji.Fironová

Odpověď odborníka:

Hormonální antikoncepce má různá omezení a rizika (trombosa, rakovina prsu ...) - viz příbalový leták, u sterilizace tyto nežádoucí účinky odpadají . Při sterizicaci se podvazují vejcocody, vaječníky zůstávají na místě, proto je produkce pohlavních hormonů nezměněná a libido se nemění. Při užívání HAK se často libido snižuje.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: