Má nová gyneko...

Dobrý den, má nová gynekoložka mi po 20ti letech užívání změnila antikoncepci z cilestu na Mercilon z důvodu dvou myomů, 5cm a 3cm, o kterých vím 10 let a nezvětšují se. Ona chce abych šla na operaci, přestože nemám potíže. Já se histerektomie obávám. Od prvního plata užívání nové anti mám menstruaci o týden dříve (někdy špinění, někdy krev), trvá 14 dní. Těď se mi to stalo již čtvrtý měsíc. TAké se mi vytratila chuť na sex. Mám na doktorku vztek, protože jsem potíže neměla a teď půl měsíce krvácím. Ani mě na možné komplikace neupozornila, byla jsem z dřívějšího krvácení vyděšená. Je šance, že se to upraví i po více měsících nebo je na mě slabá a mám se vrátit k cilestu? Moc děkuji za odpověď. Irma

Odpověď odborníka:

Dobrý den, působení hormonální antikoncepce, co se týká špinění, chuti na sex a dalších vedlejších účinků, je individuální. Proto je nejlepší informovat Vaši lékařku, že stále špiníte a že máte další obtíže v souvislosti s novou HAK, a domluvit se s ní případně na jiné hormonální antikoncepci. Špinění může vymizet, ale nemusí. I když Vaše myomy zatím nerostou, nikdy si nemůžete být jista, že nezačnou růst, a pak hrozí i silné krvácení až dokonce prasknutí stěny dělohy. Pokud jsou myomy dostatečně malé a "šikovně" uložené v děložní stěně, nemusí byt nezbytné odejmout celou dělohu - někdy jde vyjmout pouze myomy.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
nela | Od: nelinaa | 21.5.2009 16:43
Dobry den chci se jen zeptat beru anikoncepci 3 mesic a zacla sem spinit je to naky problem dekuji za odpoved.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: