Jsem ve 35 tt...

Dobrý den, jsem ve 35 tt a po celou dobu těhotenství mám hodně oslabenou imunitu. Brala jsem dokonce 2x penicilinové antibiotika na přetrvávající bolesti v krku. Již od podzimu jimi neustále trpím a neustále se vrací. Dokonce jsem byla poslána na vyšetření štítné žlázy a dopadlo v pořádku. Na sonu byla nalezena pouze na levé straně krku malá uzlina. Měla bych se zajít nechat ještě před porodem vyšetřit na ORL, zda nemám nějaký virus v krku? Bolesti při polykání nebo škrábání v krku mívám cca 1-2x několik dní do měsíce, kdy se to snažím léčit kloktáním, pastilkami, zábaly apod. Mohl by případný virus při porodu uškodit ditěti? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, infekce, které by mohly ohrozit plod, jsou sledovány na gynekologii (pokud jste to ještě neudělala, informujte svého gynekologa o Vašich obtížích). Běžné infekce dýchacích cest (tedy nikoli rodidel; zde se sleduje například výskyt beta hemolytického streptokoka - pokud by se před porodem objevil, musel b y se přeléčit antibioitky) se k nim obvykle neřadí. Nicméně z obecného hlediska, tj.abyste byla celkově zdráva a v co nejlepší kondici před porodem, vyšetřením na ORL chybu rozhodně neuděláte a budete mít jistotu, že je vše v pořádku. Jinak Vaše obtíže mohou plynout i ze samotného těhotenství, kdy se mění prokrvení a zavodnění sliznic, anebo také z případné přecitlivělosti sliznic, tj.nyní vůbec nemusí být infekčního původu.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: