Mám dotaz,který...

  • Dotaz od: Ivana Hlavatá
  • Publikováno: 24.5.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den,mám dotaz,který se týká mého manžela. Manželovi byla operována hyatová kýla před 3 roky,operace byla v pořádku,ale poslední dobou má podobné problémy, tlak na prsou při námaze, zastřený hlas,pokašlávání. Domnívá se,že tu kýlu má zase, a tak jsem se chtěla zeptat,zda je možné,aby se hyatová kýla znovu objevila,když je trochu obézní a dietu žádnou nechce držet. Děkuji za odpověď. Hlavatá

Odpověď odborníka:

Kýla, ať už v jakékoli lokalizaci, se může objevit znovu, pokud trvají vyvolávající faktory, tzn. u vašeho muže pravděpodobně nadváha, ale i oslabení vaziva v místě kýly. Jeho obtíže ale mohou být i jiného původu (např. srdce), měl by být vyšetřen.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: