Mám půlroční dc...

Dobrý den,mám půlroční dceru, kterou jsem do ted plně kojila.Před týdnem jsme začali s prvními zeleninovými příkrmy. Nyní dcera již 3.den neměla stolici. Při kojení ji kdysi neměla jednou i 14 dnů,poté již několikrát denně. Po zavedení příkrmů ji měla každý den,až nyní už 3.den chybí. Příkrmu sní zatím opravdu jen malinko-cca 40g denně. Do příkrmu dávám kapku oleje, snažila jsem se dát dceři i trošku švestk.šťávy(což ale moc nejde a velice ji odmítá), použít rekt.rourku,ale bezvýsledně. Nevím, zda může trpět zácpou?? Kolik dnů je absence stolice po zavedení příkrmů normální a pokud by problém trval, měla bych se obrátit na lékaře? Dceru i nadále kojím. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, změna stravy může vyvolat u dětí mírnou zácpu nebo průjem, to je zcela přirozené. Kromě způsobů, které jste použila je vhodné i jemně masírovat bříško vlhkou žínkou - ve směru hodinových ručiček, tímto se povzbudí peristaltika. Pokud se stolice neobjeví po více než tři dny, doporučuji poradit se s lékařem.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: