Můj dotaz se t...

Dobrý den, můj dotaz se týká vývoje dětské pateře. Mám 5-ti měsíčního syna, chce se neustále nosit, aby mohl všechno pozorovat,ale moje záda pěkně trpí!:-( Jak je to s jejich páteří?, pediatrička nám kladla na srdce, ať jej hlavně nenosíme v klokánkách, kde nemají nožičky oporu a všechna váha jejich těla spadá na dolní část páteře a tím dochází k její deformaci. Teď už by to šlo? A mohou jej nosit posazeného za krkem? Předci jenom by to (klokánka) bylo pro mě ulehčení, než jej pořád nosit na boku, ale ne za cenu, že mu tím budu škodit. Děkuji J.

Odpověď odborníka:

Nošení dítěte ve svislé poloze je naprosto nevhodné, těžká hlava stlačuje páteř, svaly nejsou ještě dostatečně vyvinuty a záda potřebují oporu.Velmi doporučuji knihu Evy Kiedroňové Něžná náruč rodičů (Grada, 2005), kde najdete všechny potřebné informace.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: