Včera jsem vám...

  • Dotaz od: Romana Postředníková
  • Publikováno: 14.9.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den, včera jsem Vám psala: loni jsem porodila v 6.měsíci miminko,které po několika hodinách zemřelo, prý jsem měla nějakou vnitřní infekci a miminko bylo tak zasaženo, že nepomohla ani podaná antibiotika. (Už máme 4,5 letého zdravého syna) Po té jsem byla propuštěna z nemocnice mi řekli, že mohu po půl roce znovu otěhotnět. Teď chceme s manželem další dítě a tak jsem se šla k doktorovi poradit, zda není nutné nějaké vyšetření atd. a doktor mi řekl, že bych měla ještě brát antikoncepci na tři měsíce a k tomu kyselinu listovou. Že je to dobré pro plod i pro mě. A když jsem se ho zeptala, zda by bylo riziko, kdybych brala pouze vitamíny a ne už antikoncepci, řekl jen, že by mi to nedoporučoval, že bych měla brát antikoncepci ještě tři měsíce a pak ať vysadím a jak otěhotním, ať příjdu. Tak jsem se chtěla zeptat, zda je to nutné. Doktor není nějak výřečný, tohle mi řekl a šla jsem. Chtěla bych proto vědět názor i jiného lékaře. Teď je to už dva měsíce, co jsem teda antikoncepci ještě brala a k tomu teda i tu kyselinu listovou. Myslíte, že bych už třetí měsíc antikoncepci brát nemusela? Bude to risk? Nechci nic podcenit ale zároveň už nechcem čekat. Poraďte mi prosím. Děkuji Postředníková Vaše odpověď byla: Odpověď odborníka Dobrý den, taktéž bych spíše doporučovala zvolit delší časový interval mezi jednotlivými těhotenstvími, zvláště měla li jste takto závažný infekt. Tak jsem Vám ještě chtěla napsat, že ten porod byl loni 5.5.2007. To znamená, že od té doby uběhl rok a čtyři měsíce. To není dostatek času? Vždyť v porodnici, jak mě propouštěli mi řekli, že můžu otěhotnět hned po půl roce. Postředníková

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podle vámi popsaného nevidím jednoznačný důvod, proč by ještě musela doběhnout tříměsíční doba s antikoncepcí, dle mého názoru ji můžete zkrátit ze 3 měsíců na dva a začít se pokoušet o miminko.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: