V říjnu 2007 j...

  • Dotaz od: Hana Hladíková
  • Publikováno: 4.5.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den, v říjnu 2007 jsem byla na klasické chirurgické operaci křečových žil. I přesto, že jsem dodržela všechny pokyny lékaře (léky, mazání, masírování, nošení elastických punčoch), mám dodnes, tedy více jak po půl roce, na lýtku a pod kolenem tmavší pigmentové skvrny, které jsou dost vidět. Chtěla jsem se tedy zeptat, co je možné udělat pro jejich odstranění či zesvětlení nebo zda časem pokožka sama zesvětlá a skvrny zmizí.

Odpověď odborníka:

Přetrvávající pigmentace jsou dosti častý problém, příčinou je právě chronická žilní nedostatečnost, která vede ke zhoršenému hojení těchto projevů v operované oblasti. Pravděpodobně již zůstanou. Asi by se daly odstranit např. laserem, tak jako pigmentace jiného původu, nutno konzultovat na konkrétním laserovém pracovišti.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x