Dodatek.moc vas prosim o ...

DODATEK.Moc vas prosim o prominuti,ale v mailu,ktery jsem psala pred par dny,s prosbou o radu,jsem psala,ze TSH mam 7.5.Ale omyl,hodnotu mam 7.5 tisice.Mohou tomu odpovidat me priznaky a co vsechno pro sebe mohu delat,kdyz vysetreni me ceka az za tri mesice?Dekuji moc.A nezlobte se.S pozdravem Jana.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podle nálezu v laboratoři štítné žlázy máte funkci štítné žlázy v současné době na hranici ke snížené, takže by neměla způsobovat Vámi popsané obtíže. Máte pozitivní protilátky proti štítné žláze, což je marker jednoho onemocnění štítné žlázy. Toto onemocnění se většinou projevuje poklesem funkce štítné žlázy. Na určitou dobu však může být funkce štítné žlázy přechodně zvýšená. Zvýšení funkce štítné žlázy se mů projevit hubnutím, zvýšeným tepem, úzkostí. Může dojít ke spontálnímu zklidnění zvýšené funkce a přechodu do snížené. Bylo by vhodné pravidelné sledování na endokrinologii. Měla byste se vyvarovat zvýšenému přívodu jodu v podobě multivitaminových přípravků, mohlo by to vyvolat zvýšenou funkci.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: