Doplnění minulé otázky

Posílala jsem tuto otázku: Dobrý den, mám poslední dobou (tak přes týden) občas podivné bolesti břicha - jakoby mě tam někdy píchne (v podbřišku,ale i vpravo nebo vlevo pod žebry), nebo pocit takového tlačení.Je to jen nepříjemné,netrpím nikde nějakou velikou bolestí a ani jsem neztratila chuť k jídlu,nezvracím,nic.Všimla jsem si taky že mám mírně žlutý jazyk,hlavně po ránu.Co si o tom myslíte? Zažila jsem v poslední době veliký stres kvůli úmrtí v rodině.Může to být i stresové?Ale opravdu mě to už otravuje a je to nepříjemné. Bylo mi odpovězeno panem doktorem Kalábem: Dobrý den, bohužel jste neuvedla, zda máte normální chod stolice a větrů. Bolesti břicha totiž mohou být způsobeny i stagnací stolice. Doporučoval bych proto, pokud se obtíže nezlepší , návštěvu lékaře. Hezký den. Proto doplňuji informaci: Stolici mám normální, běžně chodím na záchod 2x až 3x denně, nyní také, jen mi přijde že to jde trochu hůře než obvykle (musím více tlačit). Stolice mi přijde zbarvena do žluta. Připomínám tedy, že jsem si všimla, že mám po ránu žlutý jazyk – jestli tato informace něčemu pomůže. Od prvního dotazu jsem prodělala o víkendu obrovskou bolest břicha, pod trojuhelníkem a také vice vlevo (z mého pohledu) pod žebry. Tupá bolest, která po dni přešla. Nyní mě jen bolí břicho, nebo spíše bych to poslala tak, jako když má člověk opravdu veliký hlad, až se mu svírá břicho a bolí to a mám pocit také takového prázdna, i když normálně jím. Už jsem objednaná na ultrazvuk, ale ráda bych věděla, co si vy jako odborníci o tom myslíte – co by to mohlo podle těch příznaků být? S tou akutní bolestí jsem byla na pohotovosti a bylo mi řečeno, že to může být psychické, nakapali mi Algifen a ještě něco a pustili mne hned domů, od té doby mi nebylo měsíc nic. Pak se to jednou zopakovala (již jsem to řešila sama doma ibuprofenem) a pak zase přes 2 týdny nic. Nyní mám tuto nepříjemnou bolest břicha, s kterou se dá normálně fungovat, ale je to nepříjemné.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, všechny nemoci ve své hluboké podstatě mohou být stresové /uzkost po smrti bratra, blízkého člověka stres vyvolá jistojistě), pojednává o tom např.čínská medicína, ale i jiné. Pokud byste se chtěla zbavit stresu, vyhledávajete metody, které vám mohou silně ulevit a popř. i pohovor s psychologem nebo poradcem pro psychiku je určitě nanejvýš vhodný a uleví vám. Velmi účinná je tzv. psychosomatická medicína, lékaře ve vašem okolí najdete v této mapě: http://www.lirtaps.cz/seznam_mapa.htm. Poradu s lékařem (obvodním) ale nevynechávejte, navštěvujte jej alepon na krevní testy a základní vyšetření, není potřeba se soustředovat jen na jeden možný zdroj (stres) a třeba potom zanedbat tělesné onemocnění. Podle mého soudu by mohlo jít nejspíše o žaludeční bolesti, které se vyskytují často u těchto stresových stavů, a když pominou, zmizí i tyto bolesti. Měla byste ale také řešit tu psychickou složku, nelze jen čekat, až to napětí a stres "zmizí" -podvědomí by se mělo také "ošetřit a v tom by vám pomohla ta psychosomatická medicína nebo pohovor s psychologem. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: