Doxybene, antikoncepce

  • Dotaz od: Štěpánka
  • Publikováno: 13.3.2012
  • uLékaře.cz

Dobrý den, 3 týdny užívám antibiotika Doxybene na akné, předepsané od kožního lékaře. K němu užívám (již 8 let) antikoncepci Logest a dnes jsem měla se svým přítelem nechráněný pohlavní styk. Kdy si nejdříve pomocí testu ověřím, zda neselhala antikoncepce? mám doxybene okamžitě vysadit nebo dobrat zbylých 9 pilulek?? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Doxybene doužívejte. Studie neprokazují, že by užívání antibiotik, až na pár výjimek, snižovalo účinek současně užívané hormonální antikoncepce. Pokud chcete být opatrná, lze doporučit navíc užívání kondomu. Těhotenský test je nejlépe provádět po termínu očekávané a nedostavené menstruace.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: