Eb virus, afty, opary

Dobrý den. Dnes přišly výsledky na EB-virus a jaterní testy a ještě nějaké EB-virus jsem prý v minulosti prodělala, ale v tuto dobu se ještě něco děje. Jaterní testy zatím negativní, dnes mi dělali nové. Uvidí se zítra. Téměř 14 dní mám teploty kolem 37 někdy 38,5, taky jen 37-38, nejvyšší byly 38,6 st. Ještě mi dnes paní doktorka dělala výtěr z nosu a krku a byl jsem i na RTG horních dutin. Také nic. Už neví, co mi je. Když polykám, bolí mě trochu v krku, ale jíst můžu, jen tekutá jídla nemůžu kousat. Lékařka mi sdělila, že mi roste zub osmička, ale mě bolí za stoličkama na obou stranách, také právě uzliny. Právě si mysleli že jde o mononukleózu. Také mám afty, ty už se lepší, z horeček mám opary na celém dolní rtu. Nemůžu pořádně ani jíst, mamka mi koupila Nutri drinky a už jsem zhubla 2 kila. Jinak jím polévky, jogurty atd. Snažím se co nejvíce. Paní doktorka mi udělala testy z moči a řekla, že málo piju, přitom vypiju i 4 konvice za den (konvice má asi litr a půl) ale šlo opravdu vidět že je tmavá. Právě beru antibiotika Klacid na kašel. Doma jsem už víc jak měsíc, jsem strašně unavená z toho věčného lítání. Nevíte, co mi může být? Jinak jsem astmatik, už 4 let alergii mám na základní věci. S žaludkem problémy nijak nemám, až na dnešní večer, začalo mě bolet v podbřišku a šlo to až k pravé straně zad jako k ledvinám. Myslela jsem, že jde o slepé střevo. Na začátku to byla nesnesitelná bolest, ale asi po 15 minutách se to lepšilo, vzala jsem si Nurofen a už je to lepší. S podezřením na slepák jsem ležela i v nemocnici, ale držela jsem jen dietu. Jinak už nevím, co mám napsat, prosím poraďte! Děkuji a hezký večer.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, určitě by se mělo doplnit vyšetření moči. Může se jednat o protrahovanou virózu, kdy rekonvalescence může trvat i několik týdnů. Pokud přetrvávají teploty, zkuste cca na 3 dny užívat Ibalgin 400 mg 2-3 tbl. denně, vzhledem k výsevu oparů, tak bych doporučovala léčbu Herpesinem v tabletách 200mg až 5x denně. Snažte se dodržovat i nadále pitný režim a snažit se dodržovat i energetický příjem, nutridrink je výborná varianta. Zkontrolovat by se měly parametry zánětu CRP, krevní obraz.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: