Escitil 5mg účinek

Týden beru antidepresiva, nikdy předtím jsem je neužívala. Trpím nespavostí a úzkostmi. Lékařka mi napsala večer 7,5mg mirtazapinu před spaním a ráno 10mg escitilu. Brala jsem to dle jejího doporučení, ale asi před dvěma dny jsem měla strašnou panickou ataku (což jsem nicméně nevěděla, že je to panická ataka). Lékař na pohotovosti mi vysvětlil, že se úzkosti mohou na počátku užívání antidepresiv prohloubit - moje lékařka mi toto nesdělila. Doporučil mi ráno dávku snížit na 5mg nebo escitil zcela vysadit. Druhý den jsem tedy kontaktovala svou lékařku a vysvětlila jí situaci a ona na doporučení lékaře reagovala slovy, že 5mg mi stejně nezabere a později dávku bude nutné zvýšit. Mě by zajímalo, zda to tak opravdu je. Úzkosti sice mám, ale primárně potřebuji řešit nespavost a na tu mi mirtazapin pomáhá. Je podle Vašeho názoru nutné zvyšovat dávku? Úzkosti bych zvládla i bez léků. Nutno dodat, že jsem se lékům dlouho bránila, nejsem jejich velkým zastáncem. Díky za radu!

Odpověď odborníka:

Vážená paní, pouze dle toho, co jste mi napsala nemohu posoudit bezchybně váš zdravotní stav a tedy nemohu komentovat ani vaši medikaci. Paní doktorka pokud je psychiatrička jistě dobře věděla proč a co vám předepisuje. Zajděte za paní doktorkou ještě jednou a nebojte se jí sdělit vše o tom, jak se aktuálně cítíte a co byste konkrétně potřebovala jinak. Je celkem běžné, že se léčba průběžně vylaďuje. Hezký den.

PhDr. Jana Müllerová
PhDr. Jana Müllerová

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Psychologická pomoc Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x