Extrasystoly

Mám extrasystoly. Jednou za půl roku si dám na taneční párty extázy, můžou se mi extrasystoly zhoršit nebo na to droga nemá vliv?

Odpověď odborníka:

Pokud máte jinak zcela zdravé srdce (předpokládám, že u Vás proběhlo základní kardiologické vyšetření) a "jen" občasné extrasystoly, dovoluji si říci, že by Vám nemělo výjimečné užití extáze ublížit. Ale! - nutno si uvědomit, že extáze patří k drogám, které mají vliv na fungování srdce, může vyvolat častější extrasystoly i jiné arytmie, a okolnosti jejího užití (kombinace s alkoholem, dehydratací, fys. námahou, únavou) nahrávají riziku závažných arytmií i u zcela zdravých osob. Zvažte tedy prosím sama pro sebe, zda Vám to za toto riziko stojí...

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: