Extrasystoly

Dobrý den, můj dotaz se týká extrasystol. Bušení srdce pociťuji již rok a půl. Dle holtera zachyceny opakovaně monotopní KES, někdy trigeminicky a bigeminicky vázané. Echo fyz. nález. Beru ráno 1x Betaloc ZOC a přes to se nomohu bušení zbavit. Je to už rok a půl každý den v řádu stovek až tisíců za den. Pociťování es mi již brání v normálním životě. Dá se s tímto problémem něco dělat. Lékaři říkají nevšímat si toho, ale to opravdu nejde. A není např. bigeminie pro srdce nebezpečná. Děkuji za dotaz.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Betaloc ZOk se může navýšit až na 200mg za den. Může se zkusit zvýšit dávka léku. Co se týká extrasystol, ty nevedou k onemocnění srdce. Více nevím jak Vám poradit, držím palce ať se potíže zlepší.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: