Extrasystoly

Ráda bych se zeptala, zda mohou extrasystoly souviset s chronickým střevním zánětem (ulcerozní kolitida). Je mi 34let. UC mám od malička a extrasystly cca od 12 let. Několikrát kardiologicky vyšetřena, echo v pořádku, ekg taky a 24-hodinový holter zachyceny ojedinělé SVES, dle pana doktora naprosto benigní, prý po kardiologické stránce jsem naprosto v pořádku. Prý o nic nejde, nemám si toho všímat, že je má skoro každý. Zajímalo by mě, jesli to může souviset s mým onemocněním nebo zda můžou souviset s mýmy potížemi s páteří, které se mi také díky UC dost zhoršily. Jsem v péči neurologa - skolioza páteře a něco s hrudní páteří. Děkuji za odpovědˇ, pěkný den.

Odpověď odborníka:

Myslím si, že extrasystoly nesouvisí s ulcerózní kolitidou. Extrasystoly mají všichni lidé, pouze někteří je nepříjemně vnímají. Většinou jsou všechna vyšetření v pořádku. Někdy se vyskytují při zvýšené zátěži, stresu atd. V ojedinělých případech se užívají betablokátory.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Chřipka a kojení
Články: Chřipka a kojení
Pomalu nastává období, kdy...
Anémie neboli chudokrevnost
Články: Anémie neboli chudokrevnost
V lidském těle dospělého...
Nehtová rovnátka – bezbolestné řešení zarůstajících nehtů
Články: Nehtová rovnátka – bezbolestné řešení zarůstajících nehtů
Tahle potíž dokáže člověka...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: