Fibróza jater a užívání kurkumy

Dobrý den. Trpím fibrózou jater, příčinou jejího vzniku bylo nadměrné požívání alkoholu. Dva roky abstinuji a užívám Essentiale forte. Jaterní testy jsou v normě. Bylo mi nicméně doporučeno užívání kurkumy 3x denně 0,5 -1 gram s tím, že mi to může výrazně prospět. Prosím, rád bych znal názor lékaře na požívání tohoto koření ve vztahu k mé chorobě a zda mi to naopak nemůže spíše uškodit. Předem děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Petře! Kurkuma je prokázaný účinný lék s řadou pozitivních efektů. aniž bych byl odborník, není mi známo, že by mezi těmito efekty byla obnova jaterních buněk. Dle mých znalostí nemá v popsaném případě smyasl kurkumu podávat, ale opakuji že v dané problematice nejsem odborník. Doporučuji výtažky z ostropestřece mariánského (Silybum marianum), domácí byliny s dobře doloženým blahodárným působením na játra.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: