Fibrózní dysplazie

Dobrý den, mám na Vás takový dotaz. Ve čtyřech letech mi byla zjištěna fibrozní dysplazie, kterou mám v pravé kyčli. Byla provedena jedna operace, ale o té Vám toho moc neřeknu, byly mi čtyři. Celý život mě noha trochu bolela ale dalo se normálně fungovat. Minulý rok se už ovšem bolest začala dost stupňovat a já vydržím minimální zátěž. Momentálně jsem na neschopence a už jsem navštívila 5 doktorů, kteří mi nedokázaly poradit. Navíc tak před měsícem mi v kyčli zvláštně ruplo a od té doby je nereálná i jízda na kole, kterou jsem měla doporučenou. Na rengenu prý ale žádná změna není. Bolest je otravná a navíc bez prášku na bolest bych si kolikrát nezvládla dojít ani nakoupit. Chtěla bych se jenom zeptat, zda existuje nějaké řešení, aby bolest ustoupila a já mohla normálně fungovat, budu vděčná za jakoukoliv odpověď

Odpověď odborníka:

K odpovědi je třeba znát daleko více údajů, než které jste uvedla, kromě bolesti a potíží od mládí, které jste uvedla, jste neuvedla žádný. Posoudit tvar pánve, citlivost kýčle, hybnost kýčle, rtg snímek kýčle, patrně i CT kýčle, laboratorní hodnoty. Toto všechno váš ortoped jistě posoudí. pokud nevidí anatomickou změnu na kýčli, popřípadě nezvažuje potřebu artroskopie bolavé kýčle, která se nyní začíná provádět , bylo by vhodné léčení na rehabilitaci a to pohybová a fyzikální léčba. Nepochybně bude na místě i lázeňská oléčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: