Folikulární cysta po clostilbegytu

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak je to s folikulární cystou, jestli může prasknout, ještě před menstruací nebo praská až v první den menstruace? Tento měsíc jsem brala podruhé clostilbegyt a místo ovulace mi doktor našel 12 DC 4cm cystu z přerostlého folikulu. Bylo to po dvou clostikach denně. Po jednom denně bylo vše v pořádku, mám přijít na ultrazvuk po menstruaci jestli cysta odešla a brát potreti clostilbegyt zase jen jeden denně od 5. dne pět dní. Děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Stimulací vaječníku skutečně může vzniknout folikulární cysta- není to nic neobvyklého- postupně vymizí a někdy provází i graviditu

MUDr. Jiří Bastl
MUDr. Jiří Bastl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Privátní ambulantní zařízení Gynosan, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: